Infectados, d'Àlex i David Pastor

Abc  Horror pandèmic Drama, 1h30m, DeA  
Cast  Chris Pine, Piper Perabo, Emily VanCamp, Lou Taylor Pucci
Budget  7 M€ 
1st weekend Esp / USA  0,36 M€ / 90.820 $
Ratings  Time Out 3/5, Fotogramas 3/5, La Vanguardia 2/4, IMDb 6.9



Terror de combustió contemplativa, puntuació 7.5
Els adictes als zombies i a les formes més corrosives del terror confondran la intensitat equilibrada de Infectados amb un 'vull però no hi arribo' i es faran mala sang d'una pel.lícula que s'ha de saber veure sense tenir el cap a una altra banda: desmarcar-se de l'ancoratge mental que imposen el vici i les tendències és difícil, però és tot un exercici de personalitat.


És el que demostren els germans Pastor, que els tenen ben posats i han fet la peli que sentien al marge de la ferocitat extrema. El seu terror podríem definir-lo com de combustió contemplativa, un terror que potser no farà que us regireu a la butaca perquè té una altra arribada: com el de Carpenter, és més aviat un malestar que t'hipnotitza i es pot assaborir (això sí, Carpenter és Carpenter).


Se li pot tirar en cara a la pel.lícula que no té la força psicològica dels grans mestres de la por, però aquests debutants han sabut fer una 'road movie' que avança amb eficàcia i un sentit del ritme matemàtic. In media res, així comença tot, enmig d'una pandèmia que gairebé ja ha aniquilat la raça humana: quatre supervivents condueixen per una carretera solitària cap a una platja al Golf de Mèxic, un paradís idealitzat pel seu record d'infància que s'intueix com a lloc de salvació.  


Infectados posa la moral contra les cordes des del primer minut i de seguida deixa clar que és una travessia de l'infern. Després avança a base de fer créixer la violència i els dilemes entre l'instint de supervivència i el sentiment de compassió, però la nota distitntiva és que aquests dilemes la van aproximant al drama familiar: la relació entre els dos germans protagonistes s'endu el pes d'un conflicte en què cadascun representa l'oposat a l'altre, tot i que no per gaire temps.    


Encara que Infectados és un còctel de gèneres atípic, els directors han sabut fer-la funcionar com un conjunt harmònic i compacte que manté sempre l'interès. La química del grup de fugitius és sòlida i les seves tensions (i distensions) saben anar més enllà del caràcter episòdic de l'acció. Dos catalans picant a les portes de Hollywood sense complexes: els desitgem un èxit contagiós.







  

1 comentari:

  1. Los hermanos Pastor tienen mérito, se han espabilado y hacen cine sin recurrir a la subvención.

    ResponElimina